Laddercompetitie 2020

25 mei 2020


Lijkt het je ook leuk om wat vaker informeel een wedstrijd te spelen? En dan ook nog tegen verschillende tegenstanders? En hierdoor ook op een makkelijke manier mensen te leren kennen!

Doe dan mee met de RLTC Laddercompetitie!

Wat is een laddercompetitie?

De laddercompetitie is een uitdaagsysteem, waarbij spelers elkaar - volgens bepaalde regels - individueel kunnen uitdagen tot een officiële tennispartij met als doel steeds hoger op de ''ladder'' te komen. Zodoende beklim of daal je op de ladder.

Wij gaan spelen in 3 categorieën, categorie A, B en 60plus.

In de ladder van categorie A kan je inschrijven met de speelsterkte 5 t/m 7 en in de categorie B met speelsterkte 8 en 9. De categorie 60plus is een gemengde poule. Een 60plusser mag zich ook inschrijven in categorie A of B.

Wat zijn de regels?

Je speelt volgens de Pro Set regels. Dit betekent dat iedere set begint met de stand 2-2, verder speel je de set gewoon uit. Bij deuce speel je winnend punt, waarbij de ontvanger beslist op welke kant er gereserveerd wordt.  Komt de stand in set gelijk, dan speel je een tiebreak (tot 7) volgens de normale regels. Ben je na 1 uur nog niet helemaal klaar, dan wint de persoon die voor staat in de beslissende set/tiebreak. Is de baan niet na jou gereserveerd, dan kan je natuurlijk de wedstrijd uitspelen.

Hoe kan ik meedoen?

Je kan je inschrijven via de KNLTB- Clubapp: onderste balk 'spelen' -> bovenaan kiezen 'Wedstrijden' -> kies 'laddercompetitie' -> en bovenaan 'Mijn competities'. Daar kies je aan welke laddercompetitie je mee wilt doen. Inschrijven kan ook via 'Mijn omgeving' op de clubsite.

Hiervoor gaan ze naar het kopje 'Laddercompetities' en klikken ze bij de gewenste competitie op 'Toon details'.

Kijk voor mijn informatie over het inschrijven op: Inschrijven laddercompetitie

Vervolgens kan je gaan beginnen. De bedoeling is dat je een deelnemer uitdaagt die hoger op de ladder staat dan jij en zodoende je plaats op de ladder gaat bepalen. Vergeet niet voor iedere wedstrijd een baan te reserveren!

Aan het einde van de laddercompetitie (totaal 8 weken) wordt gekeken welke trede(n) uit categorie A degraderen naar categorie B en welke trede(n) uit categorie B promoveren naar categorie A. Daarna starten we wer een nieuwe competitie.

Lees voor de start de hele uitleg over de laddercompetitie op: Uitleg en spelregels laddercompetitie

We hopen dat jullie allemaal meedoen!

Voor vragen of onduidelijkheden mail naar [email protected]

Met sportieve groet,

De TC

Nieuwscategorieën